Oorkaarstherapie

 

 

Oorkaarstherapie


Oorkaarsen

De hopi indianen waren de eerste pueblo indianen die zich in het zuiden van Noord Amerika vestigden. Het gebruik van oorkaarsen werd bij hen herontdekt. De Hopi indianen waren een vredelievend volk die in harmonie leefden met de natuur en een grote medische kennis en spiritualiteit hadden. Maar de geschiedenis van de oorkaarsen gaat vermoedelijk nog veel verder terug, men spreekt over China, Egypte en Tibetaanse monniken. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieen. De oorkaarsen worden met de hand gemaakt van natuurlijke bestanddelen. De kaars is hol en wordt gemaakt van zuiver natuurlijk katoenen linnen, gedrenkt in 100 % natuurlijke bijenwas waarin fijngestampte traditionele indiaanse kruiden worden vermengd waaronder salie, kamille en johanneskruid. In de oorkaars zit altijd een speciaal filter zodat er geen verbrandingsresten of was in het oor druppelt.De Behandeling

Je ligt in een warme kamer ontspannen op een tafel met een zacht muziekje, in de lucht de zachte geuren van essentiele olien. Je hoofd ligt op een kussen en eventueel kun je nog een deken over je heen krijgen. Eerst wordt gekeken of er geen belemmeringen zijn voor een behandeling. Bij geperforeerd trommelvlies, acute oorontsteking of epilepsie is een behandeling niet mogelijk. Nu wordt er begonnen met een lichte massage van het oor, de wangen en de lymfbanen in de nek. Daarna wordt de kaars dan zachtjes met een draaiende beweging met het niet brandende gedeelte in het oor gebracht. De oorkaars brandt zo'n tien tot vijftien minuten. Tijdens het branden ervaar je een weldadig en warm gevoel. Beide oren dienen te worden behandeld i.vm het evenwichtsgevoel. Hierna volgt nog een korte massage van de oren en lymfbanen. Na de behandeling even tien minuten rustig bijkomen en nagenieten. De totale behandeling duurt ca 30 min.


met oorreflex en hoofd massage,

ong. 35 min.       € 45


 Indicaties

- Verstopte oren
- Oorpijn, oordruk, oorsuizen en oortinteling
- Irritaties van oor en bijholten
- Het losmaken van oorstoppen en oorsmeer
- Keelpijn, beginnende verkoudheid en griep
- Hoofdpijn en migraines
- Overmatige prikkelbaarheid, nervositeit,
hyperactiviteit en stressContraindicaties

Een oorkaarsbehandeling wordt afgeraden:

- In geval van een geperforeerd trommelvlies
- Bij implantaten van middenoorbeentjes
- Bij huidaandoeningen van oor- en gehoorgang ( zoals eczeem)
- Epilepsie
- In geval van eventuele allergie op de oorkaarsbestandelen.

 


Hoe vaak??

In theorie dagelijks, in praktijk naar behoefte. Bij acute klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn maar als gewone onderhoudsbeurt wordt aangeraden de beide oren om de 1 a 2 maanden te behandelen. De beste periodes voor een preventieve behandeling zijn maart-april en september-oktober.

 


NB!

Oorsmeer vernieuwt zich na 24 uur. Daarom wordt aanbevolen de oren 24 uur na de behandeling droog te houden. Bij koud weer de oren beschermen met een muts of sjaal.