Haaruitval / XL Hair

XL Hair – een doeltreffende behandeling tegen haaruitval en voor de bevordering van haargroei

Last van haaruitval? XL Hair biedt u:

 • Een lokale behandeling die haarfolikkels voedt en stimuleert
 • XL Hair wordt aangebracht door middel van mesotherapie
 • Effect bij en geschikt voor mannen en vrouwen
 • Stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren

Wat is XL Hair?

XL Hair is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof (CE, klasse III injectable) voor de hoofdhuid. Het bevat natuurlijk hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit een groot aantal (47) actieve ingrediënten, zoals groeifactor (FGF), koperpeptide, vitaminen, antioxidanten, aminozuren, peptiden en sporenelementen. Ze voeden en reactiveren de haarfolikkels.

De oorzaken van haaruitval en indicaties voor XL Hair

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, ook alopecia genaamd. Zo zijn er ‘Alopecia androgenetica’ (mannelijke kaalheid) en ‘Alopecia areata’, een genetische vorm van alopecia die voornamelijk bij vrouwen en kinderen voorkomt. Allebei zijn het voorbeelden van alopecia waarbij de haarfolikkels niet verliezend zijn. Bij deze vormen van alopecia is XL Hair meestal succesvol zolang er nog haarfolikkels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken van alopecia zijn, zoals onderliggend lijden en medicijngebruik. XL Hair is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een voorwaarde is wel dat de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol wordt opgevolgd.

Hoe wij XL Hair aanbrengen

XL Hair wordt aangebracht door middel van microneedling: oppervlakkige injecties in de huid. Microneedling kan gebeuren met:

 • Een meso-injector zoals de CONCERTO intradermale injector
 • Een DERMAPEN (handmatig)

De microneedling bevordert ook de microcirculatie: de doorbloeding van de hoofdhuid. Een slechte doorbloeding is namelijk een van de oorzaken van haaruitval. Door het lokaal voeden van het bevorderen van de doorbloeding worden de haarfolikkels gestimuleerd, waardoor haren niet meer uitvallen en nieuwe haargroei ontstaat.Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6, voor vrouwen uit 8 sessies, waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Het gebied waar haaruitval plaatsvindt, wordt behandeld. Thuis gebruikt u producten die het resultaat ondersteunen. Bij sommige indicaties/situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn. Om de resultaten te onderhouden of verder te verbeteren komt u iedere 6 à 8 weken voor een losse behandeling of u herhaalt de kuur na 6 tot 8 maanden.


Wanneer kunt u niet behandeld wordt met XL Hair?

 • Wanneer u allergisch bent voor een van de bestanddelen
 • Wanneer u een verlittekende vorm van alopecia hebt
 • Als u wondjes, een huidziekte of infectie hebt, zoals een koortslip.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Nadat de indicatie door uw behandelaar is gesteld, bespreekt hij of zij met u de verwachting. Het is belangrijk dat u een behandelplan volgt. Dit betekent dat u de kuur volledig afmaakt en ondersteunende producten gebruikt. Dat zijn onder meer de ‘Hair Energizer Spray’, ‘Scalpfit shampoo’ om de hoofdhuid op de behandeling voor te bereiden en een onderhoudsshampoo voor dagelijks gebruik om de behandeling en het resultaat te ondersteunen.

De meeste cliënten ondervinden na 4 tot 5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6 à 9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan goed worden geëvalueerd of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.Tips & advies – XL Hair haargroeistimulatie

De behandelde huid mag de eerste 12 uur niet gereinigd worden. Wanneer er door microneedling bloedinkjes zijn ontstaan kan dit met schone handen met water worden schoongemaakt. De dag van de behandeling mag u geen haarproducten te gebruiken zoals gel, wax, mousse of haarlak. Het advies is om dagelijks de hoofdhuid in te masseren met AD Hair,  Hair Energizer  om de behandeling te ondersteunen.


Tarieven Haaruitval / XL HairPakket Diamond
 • 8 behandelingen (t.w.v. € 150,- per behandeling)
 • 1x Aesthetic Dermal Daily Care Hair Energizer Spray (t.w.v. € 80,-)
 • 1x Aesthetic Dermal Scalpfit shampoo (t.w.v. € 60,-)
 • 1x Aesthetic Dermal Scalpfit shampoo(t.w.v. € 60,-)

Normale prijs: € 1400,-

Pakketprijs: € 1200,-


Pakket Gold
 • 6 behandelingen (t.w.v. € 150,- per behandeling)
 • 1x Aesthetic Dermal Daily Care Hair Energizer Spray (t.w.v. € 80,-)
 • 1x Aesthetic Dermal Scalpfit shampoo (t.w.v. € 60,-)
 • 1x Aesthetic Dermal Scalpfit shampoo(t.w.v. € 60,-)

Normale prijs: € 1100,-

Pakketprijs: € 950,-

Pakket Silver
 • 6 behandelingen (t.w.v. € 150,- per behandeling)
 • 1x Aesthetic Dermal Daily Care Hair Energizer Spray (t.w.v. € 80,-)

Normale prijs: € 980,-

Pakketprijs: € 900,-

Losse behandeling €150,-

Vervolgbehandelingen enkel na afname van een startpakket € 125,-

Intradermale meso injector CONCERTO

Met deze intradermale injector kunnen onze huidtherapeuten skinboosters op een veilige, makkelijke, snelle, pijnloze en gecontroleerde manier toedienen. Plezierig voor uw als cliënt van onze kliniek. Deze methode heeft het collageen activerende effect van microneedling; de “downtime’ is vrijwel nihil. De injector brengt de gekozen skinbooster geautomatiseerd direct onder de huid in, met een constante druppelgrootte en altijd dezelfde injectiediepte. Dit garandeert een zeer economisch gebruik van de vloeistof.

Ervaringen van klanten in het gebruik met de injector zijn overwegend positief. De behandelingen worden inderdaad als (vrijwel) pijnloos ervaren – er zijn zelfs gevallen bekend van klanten die erbij in slaap vielen.

De componenten, verwerkt in de CONCERTO intradermale injector, zijn veilig, technologisch geavanceerd en van hoge kwaliteit. De bijbehorende naaldensets met katheter zijn zo ontworpen dat ze minimaal 100 injecties kunnen uitvoeren zonder bot te worden. Behalve de RRS-inject® vloeistoffen kunt u met deze injector ook XL-Hair® (haargroeistimulatie ) en PRP appliceren.


AFSPRAAK MAKEN
Tel: +31624955751

MEER INFORMATIE

Indien u meer informatie wenst over deze behandeling of wanneer u wilt weten of deze behandeling geschikt is voor u, 
nodig ik u graag uit bij Jalina Beauty voor een vrijblijvend advies consult, huidanalyse of intake gesprek.